Skååååne

Då har ännu en dag av Sverigesemestern gått, veckan börjar ju lida mot sitt slut! Snart är man tillbaka i verkligenheten, vilket innebär jobb, tvätt, och laga egen mat. JObbigt.

Iallafall, idag har ellinor och jag hållit till i skåne, hela dagen lång =).  Först imorse/förmiddags så åkte vi ner till Sofiero, vi gick där och kollade i några timmar och åt lunch på Sofieros slottsreturang. JÄtte gott och jätte vackert! (Från vårat borg hade vi utsikt över Helsingör). Därefter åkte vi iväg till en strand och solade o badade. Eller, jag badade, ellinor den badkrukan tyckte att det var för kallt. Vi solade ett tag (somnade även en timme i solen), så nu ikväll ser jag ut som en riktig kräfta, jag är tok röd. Men jag har hört att det är gulligt?!.

Helt plötsligt när vi låg där på stranden kom syster yster på den iden att; " Varför åker vi inte till Danmark?". Så ja, vi tog färjan till danmark och gick och kollade i helsingör ett tag. Därefter färjan hem till Sverige och helsinborg igen, middag på en resturang nere i hamnen och sen E6:an hem till Ugglarp- Familjen Tindberg. Så idag har vi hunnit med två landskap och ett helt annat land!! (Visserligen ligger Danmark bara 20 minuter bort med färja, men det är ju ändå ett helt annat land).

Nu ikväll har vi packat och fixat massa i våran lilla "friggebod" som vi har fått bo i dessa dagar, för imorgon bär det av uppåt igen, till Götet. Där vi ska gå på Liseberg och på kvällen hälsa på kusinvitamin, vi skulle även bli bjudna på grillning där på kvällen...NICE!. Sen på natten så bor vi på vandrarhemmet Slottsskogen, för att sen på fredagen börja färden hemmåt till Forssa igen. Då har den här Sverigesemestern kommit till sitt slut, men det har varit en sån grymt bra vecka. det har varit så skönt att komma hemifrån ett tag och inte tänka på nått. Jag skulle visserligen ha jobbat massa denna vecka, ringt på kvällarna...men jag hari nte jobbat ett dugg. Så, jag kommer att ha MASSA och göra när jag kommer hem, men jag får ta det då.

Nu, sängen. Natti natti!
See ya

tisdag.

Tisdag!
Vaknade imorse, drog bort gardinerna från fönstret och möttes av en ljusblå himmel, och solsken! underbart, ^^. Frukost tillsammans med familjen tindberg, sen tog syster och jag volvon och åkte iväg. Dagens mål var Båstad, Torekolva, Mölla, Kullen och ner till Viken och hälsa på mormor och morfar tindberg. =). Med i baksätet hade vi även Hedvig, som hade lust att joina oss på våran sverige semester idag.

Vi hann med allt vi hade planerat, plus ett stopp i Haganäs, där vi shoppade loss på fabriksbutiken. jag köpte sex stycken haganäs muggar till mamma, och ett snö halsband till mig. Var riktigt sugen på att köpa mycket annat också, men jag skyller på att jag inte har plats i skåpen. =). Lunchen åts idag på "Flickorna Lundbergs", som är ett jätte känt fik/resturang, är man i skåne/halland så ska man äta där...så, vi följde strömmen och gjorde de, och det var RIKTIGT gött! Det hanns även med en fika på "Cafe utsikten" i båstad, som kom på första plats i icas lista över "bästa cafeer och resturanger i sverige". =). Riktigt nice det också!

Så, idag har vi både varit i Halland och skåne. Åkt över Hallandsåsen har vi också gjort. Det är ju inga avstånd här på västkusten, från helsingborg till Falkenberg tar det en timma med motorvägen, det är ju ingenting! Jag har bara gått runt och njutit hela dagen av solen, naturen och den UNDERBARA dialekten. Skånska, jag säger då de...;). Har även fått massa färg, så när jag kommer hem på lördag kanske jag tom är brun?! Oj, oj, oj.

Nu ska jag snart ta och stänga av datorn och sova. Imorgon ska syster o jag åka till Sofiero och en sväng in till Helsingborg. Ska även äta lunch på vårat favoritställe ifrån förra året, kvarnen (som heter nått), iaf den ligger vid kustvägen mellan falkenberg och halmstad.

See ya!

De rullar på...

Sverigesemestern fortsätter...

Idag har Ellinor och jag varit inne i varberg och kollat. Har bla kollat på varbergsfästning, jätte fint! Vi tog även en sväng inne i ´centrum och kollade. Därefter tog vi bilen och åkte ner till falkenberg, där vi svängde av och åkte kustvägen mellan falkenberg och halmstad. Mamma, jag och ellinor åkte även denna vägen förra året, men den är så extremt fin, så vi tänkte att man kan säkert åka den en gång till. VI stannade även och åt i "Steninge" på en resturang och cafe. Jätte mysigt! havsutsikt, blåhimmel, 20 grader, och EXTREMT god mat. Helt fantastikst. Efter lunch åkte vi in till Halmstad en sväng och shoppade loss. Riktigt nice! ^^.

Ikväll så bor vi hos Tindbergs i deras sommarstuga som de har i Ugglarp, mellan Halmstad och Falkenberg. Vi kom hit vid 16.00, och har hunnit med att bada, ( JAG BADADE I HAVET!!!), och grilla, äta jordgubbar och spelat twister. Riktigt trevligt!

Ska försöka ta och sova nu, det är någon jävla fågel utanför som sitter och skriker bara...men ja, det är väll bara att slå dövörat till, och strunta i den. Imorgon så far ellinor och jag neråt till skåne, med en liten extra sväng in till båstad, för att sen åka uppåt igen och bo hos Tindbergs en natt till. Så ja..Natti natti!
See ya


Västkusten

De har blivit dåligt med bloggande de senaste dagarna, men det finns en väldigt bra förklaring! Fredag- midsommarafton (maria var tok full) bilder kommer snart... och sen igår, midsommardagen, så for ellinor och jag iväg på sverige semester! =). Först på morgonen städade vi hela stugan, skjutsade människor till buss/tåg och dylikt. Och for sen iväg.. igår kväll, vid sju tiden så var vi framme i ljungskile. Jätte mysig liten stad!

Idag så vaknade vi, åt frulle och åkte sen iväg till Lysekil. Där gick vi och kollade på "allt som man ska se på", bla havet hus (tror jag att det hette). Däefter åkte vi vidare till något litet samhälle som hette Grundsund (tror jag) . Åt på en jätte fin resturang, Pelles rökeri (som ica kuriren hade tipsat om), och sen åkte vi upp till smögen. Smögen var verkligen jätte fint! Så mysig stad/samhälle.

Helt plötsligt kollade vi på klockan och den var väldigt mycket, så då åkte vi neråt...till vårat hem förnatten som lgiger i Varberg. Här bor vi iett jätte mysigt vandrarhem som ligger ute på landet ,bredvid en bondgård! haah, och ja, vi känner oss som hemma. ^^.. ska snart gå och sova, för imorron bär det vidare till...någonstans. Men sen vid 15-16.00 tiden ska vi åka till Ugglarp (halmstad), där tindbergs har sommarstuga. Där ska vi bo imorron natt. Tisdagen bjuder nog på en hel del solning hoppas jag.


Kommer förhoppningsvis någon mer uppdatering utav veckan lite senare!
See ya


planeringen fortsätter...

Pratade precis med Tindbergs. i telefonen, så nu är det besstämt att måndag eftermiddag, vid 15-16.00 tiden kommer vi ner till deras sommarstuga. Ska bli riktigt spännande och se hur de bor! =).

Så, hittills har vi kommit såhär långt i planeringen;
Lö natt- Ljungskile
Sö natt- Varberg
MÅ-Ti natt- Fam. Tindberg

Sen lär bilen styra till göteborg och liseberg, och kanske även en sväng till Båstad?!

Nu ska jag snart iväg på kundbesök i Ockle. Där efter blir det att hämta ett paket på hemköp, hem och packa, fixa i ordningn här hemma.  Sen senare kommer pappa och hämtar mig, jag slipper åka buss. TACK TAC KTACK!

Imorgon så blir det storstädning och iordningsfixande inför midsommarafton i stugan. Kommer bli så grymt kul! Ska sätta upp massa tält (både party och sovtält), göra långbord, fixa musiken och ja..fixa allt! =).

See ya


Sverige semester

På lördag så kilar ellinor och jag iväg på sverige semester =). Första stoppet blir Ljungskile, där vi har bokat vandrarhem. Därefter får vi se. Tisdag, el. onsdag så blir det till halmstad för att hälsa på familjen tindberg, och övernatta i deras stuga. Annars får veckan bli som den blir. nice! ^^

Idioter

Ibland blir jag bara SÅ trött. Sitter nu på jobbet, och ja jag är inne på blogg.se med jobbdatorn, (orka bry sig). Jag skulle ha haft ett besök nu vid elva, men personen ifråga har inte kommit än, och klockan är nu tjugo över. Okej, även solen har sina fläckar, men detta är andra gången kunden glömmer bort vårat möte!! Då har jag all rätt i världen att vara arg/irriterrad/sur/trött/ och allmänt bitter.

Aja, solen skiner idag iaf, så jag är lite glad. SKa ta o kila hemåt snart och sen ut i det vackra vädret.

Någon som har lust att steka i solen?
See yaa

Sängen

Ligger nu hemma i sängen, dock inte min egen! (?), haha! där fick ni nått att fundera på. ^^. Nej, sover hos mamma o pappa ikväll. Har varit på DS-möte ikväll och sen var pappa så snäll o hämtade mig, så nu ska jag sova här. Jag åker hem till Nyköping imorgon bitti igen, för att sen ha kundmöte kl. 11.00.

Snart är det midsommarafton! =). ska bli så galet skoj. Du kommer väll?

See yaaaa

helgen

Då var helgen över! Har arit så sjukt mycket att göra, hela tiden. Eller, inte att göra..men, har alltdi varit på väg någonstans. Så, helgen har bara försvunnit. Ellinors student gick jätte bra. Tyckte grymt synd om studenterna bara, det regnade hela dagen..Men, studenterna såg glada ut ändå! ^^. Hade tänkt att gå ut på fredagskvällen, men vi var tillbaka i nyköping vid 00.00, så då kändes det onödigt.

I lördags hade jag först ett möte i Sparreholm, och åkte sen hem till mamma och pappa en sväng, där jag blev bjuden på mat. Tackar! På kvällen blev det förfest här, sen utgång på tellus, sen efterfest...var hemma vid sex på morgonen! ;).

Söndagen försvann. Hämtade dessan på busstationen vid tio, åt frulle, vid halv elva kom det hit massa studenter, plus mamma och hedvig. Dess sminkade tjejerna hela dagen och jag sprang runt oc hjälpte allmänt till med allt. Vid tre åkte vi ut till nynäs, och kollade på när studenterna tågade in till nynäs slott, för studentbal.! =). alla var så fina, jag vill också gå på bal. Någon som är sugen?! Igår kväll sen så köpte dess o jag pizza och däckade i soffan. ordagrant! vi åt, började kolla på tv, både somande i soffan vid sju och vaknade vid tio. då är man trött!

med andra ord har det varit en bra helg. det kommer lite bilder snart från studenten/balen.
see ya!

känn på den!

Jag har bestämt mig för att trotsa vädret. Det blir klänning och pumps.
Sen får vädergudarna säga vad dom vill!

Ordspråket är numera;
"Det finns inga dåliga kläder, bara dåligt väder"

stackare

Regn, regn, regn. Stackars studenter säger jag bara. Och det småregnar inte, utan himmlen har öppnat sig, helt. Vädret bjuder även på lite oska. Underbart! Men, jag ska trotsa vädret idag och ha på mig klänning. Så de så!

"Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder"
Eller?

Nej, det är bara att trotsa vädret!

GRATTIS STUDENT 2009!


Grattis!

 
Imorgon så är två av syskona Johansson avklarade. =).
Grattis till studenten syster. (I förväg)

Senaste dagarna

Back in Nyköping! =).
Återträffen med folksam, vid Herrfallet, var jätte trevlig! Vi hade repetioner på dagarna, och på tisdagskvällen hade vi en trevlig gemensam middag och efterfest. Efterfesten bestod av massa vin, och då menar jag MASSA Vin! Under kvällen badades det även, och det var kallt. Men, ja, nu har årets första bad gjorts, dock inte i nyktert tillstånd.

Åkte hem till nyköping igår kväll, tog bussen ifrån e-tuna vid 15.05, och turen hem tog 1 timme och fyrtio minuter. SÅ tråkigt att åka buss. Går kväll...jag mådde inge bra sen allt vin i tisdags kväll, så jag sov bort hela kvällen. och MISSADE (ja, det är sant) missade sista greys.
Vad hände?! Tell me.

Idag har dagen bestått utav att hjälpa mamma fixa inför imorron, har även hunnit med att shoppa lite granna på stan. =). nice! Köpte bla en ny partym. (tack för skattepengarna!).  Och nu har jag städat och plockat och fixat här hemma. så, nu är allt klart inför studenten. Ikväll blir det rockbaren med idahoo camfill =). MYS!

See ya


måndag, måndag, måndag

Måndag

Dagens väder
; sol, men himlen börjar mörkna nu. Blir det regn?
Dagens "to do";
- till scania verkstaden och fixa massa grejer åt pappa.
- hämta ellinor i skolan, sen ner på stan. där det måste shoppas lite saker till på fredag och en sväng in på systemet och köpa vin till imorron. =). Sen kör bilen ut mot WIllys/skokanonen och köpa lite frukt till ikväll och kolla skor tills på fredag.
- hem, äta lunch. Packa, o fixa hemma.
- upp på kontoret och fixa allt till kundmötet ikväll kl. 17.00
- säga hej till simone.
- 17.00 kundmöte i ockle.
- därefter åka till forssa och  hämta pappa. Åka till e-tuna och hem till dess, hon och jag ska ha pyamasparty ikväll, ^^.


Dagens schema! =). Scania, ellinor och stan är avklarad. Nu återstår packning och kontoret/kundbesök/Simone och den lilla svängen till e-tuna.  Kom på att jag även måste ringa några kunder ikväll...hm, det kan jag göra på vägen till e-tuna. Tack för att det finns handsfree! .

Imorgon far jag till Herrfallet, Arboga, för folksam återträff. ska bli riktigt nice! =). Ska ha lite repetitioner/lektioner hela dagen, sen blir det vin på kvällen. Nice. Onsdagen så blir det mer lektioner/repetitioner och sen hemgång igen. Skönt och komma bort ett tag, även om det är lite stressigt såhär innan.

Men ja, nu blev klockan massa, måste kila till kontoret nu.
See ya!


Helgen

  

Söndag igen då. Helgen har bestått utav, jobb, jobb och jobb.
I lördags så jobbade jag 07.00-18.00. Därefter tog ellinor och jag en sväng till E-tuna och kollade på Timbuktu =).
Idag, söndag, har jag jobbat igen, 06.30- 14.20.

Kom hem igen till nyköping nu ikväll vid 20.00 efter att ha spenderat eftermiddagen ute hos mamma och pappa.
Mamma bjöd på tok god mat! Tack, =).

Nu blir det söndagsparty med Filip och Fredrik.

Hm home?

En fråga/tanke/fundering. Sen NÄR har hm börjat sälja saker till hemmet?!
Är det jag som är lite efter, som har levt isolerad under utbildning för folksam och inte sett detta?!

Jag måste kolla upp detta. Vem vet, dom kanske har några fina saker?
Och ja, Maria har tråkigt ikväll, vad gör hon. Jo, går in på hm.se och beställer massa kläder.

Torsdagkväll...!

Vad ska man egentligen göra en torsdagkväll? Jag har setat med Folksamskolans prov i sak o liv. Ehm, sen fixat lite inför kundbesöket imorgon, 10.30. Och nu då?! Har absolut ingenting att göra och det är ingenting på tv! Jag menar, man kan ju inte gå och sova nu, kl. är ju bara halv tio?!

Någon som har några ideer?


dåligt bloggande..

Måste tyvärr erkänna att bloggandet inte är på topp just nu. jag har ingen tid/lust/ork att skriva. Därav det dåliga bloggandet. Har kommit fram till att det här med bloggandet går i perioder, ibland då får man abstinens om man inte får blogga minst fem gånger per dag, men sen ibland så kan det gå dagar/veckor innan man skriver. Så äre, och det får ni helt enkelt leva med!

Igår skulle jag haft kundmöte vid elva, vid halv tolv så ringde jag kunden och frågade vart han var...han hade helt enkelt glömt bort. Vi bokade om och jag satt kvar på kontoret ett tag och gjrode några test (folksam). Därefter sprang jag till bussen och åkte till sparreholm. I sparreholm väntade mamma med volvon, sa hej hej till mamma och gasade sen vidare till e-tuna. Väl framme i e-tuna hade jag ombudsmöte. Det var väldans kul att träffa alla människor ifrån utbildningen igen! =). Vi ses nästa vecka igen, då vi ska fara till Herrfallet. ^^.

Efter ombudsmötet så körde volvon hem till dessan, där det åts chips o choklad och dracks cola =). gött. På tv:n visades.. GREYS såklart!

Ska ta o göra lite mat nu.
See ya!


Tisdag..

Dagens måsten;

- Börja tvätta
- Städa (dammråttorna börjar komma fram ur sina gömmor)
- Ringa, ringa, ringa.

Kommer nog att bli en toppen dag. Känner egentligen bara för att ligga i soffan och glo på tv, och göra absolut ingenting! Men men. Antar att jag måste ta tag i allt nu, speciellt med ringadet. Jag har bara ett besök inbokat denna vecka och inget nästa vecka... men just nu har jag ingen lust. Vill inte helt enkelt.

Är det någon som kan muntra upp mig?


Måndag

Solsken och värme. Finns det något bättre?

Dagen har tillbringats ute vid Näsudden med Simone. Så härligt! Vi åkte ut dit till halv ett-ett, och har sedan legat och stekt hela dagen. Jag ser nu ut som en liten tomat. Vid tre tiden kom även Sara ut, med jordgubbar (MUMS), sen åkte vi hem vid fyra tiden.

Väl hemma i nyköping igen, hämtade vi upp Ellinor, åkte till citygross och em. Jag tänkte köpa min taklampa till vardagsrummet, men den var slut! Jag kunde beställa hem lampan om jag ville, men då skulle den kosta 400 kr mer, så nu vet jag inte hur jag ska göra.  Måste fundera igenom mitt lampinköp lite granna tror jag.

Satte mig nu ikväll för att ringa kunder.  Ringde upp kunder som jag var i kontakt med förra veckan, vissa svarade andra inte. Sen satte jag mig och ringde på kundkort också, och fick inte ett enda svar?! VA F*N I HELVETE!! Jag blir så trött, tänkte sätta mig imorron kväll igen, hoppas att det går bättre då.

See ya!